17-11-2014

Fritlægning Billeder

Fritlægning af pack shots

Fritlægningen er en meget vigtig del af gode pack shots. Det er også vigtigt at forstå at man kan få fritlagt sine produktbilleder på mange forskellige måder. Resultatet er rigtigt nok altid det samme, et produkt på en hvid baggrund, men der mange muligheder i form af spejlinger, skygge og filfomater.

Filformater

Filformaterne er vigtige uanset hvad du skal bruge dine pack shots til. Skal de trykkes ligges der vægt på opløsningen og komprimeringen. Faktisk bør man helt undgå komprimering på produktbilleder hvis de skal bruges til andet end web. Der er to typiske filformater som bruges til tryk, .PSD og .TIF. Begge er ukomprimerede formater, og begge formater kan indeholde lag til skygger og spejlinger.

Produktbilleder til web leveres typisk i .JPG formatet. Med dette format er det nemt at optimere billederne til web. Både billedkomprimering og metadata kan styres fra Photoshops Save For Web funktion. Du kan læse mere om det her. 

Spejlinger og Skygge

Spejlinger og skygger tilføjer meget til et billede, men måske mest af alt, får det produktet til at se mere virkelighedstro ud.
Der kan næsten altid tilføjes en spejling til et produkt, men et rigtig god skygge bliver lavet i samarbejde med fotografen og fritlæggeren. 

Valg af leverandør

Der er utroligt mange muligheder. Da det er en digital service, kan du få fritlagt dine produktbilleder over alt i verden.

Hos Packshutter bruger vi Remove The Background, da de har en afdeling i Danmark, og fordi de er certificerede i forhold til deres medarbejdere.

Langt den største fordel er muligheden for nem kommunikation med afdelingen i Danmark. Vi kan nemt og hurtigt tilpasse en skabelon til den enkelte kunde. 

Dialog

Et godt samarbejde mellem fotograf, kunde og fritlægger, er vigtigt for at opnå det perfekte resultat.

Vi opfordrer alle til at holde en skarp dialog med fotografen, omkring det ønskede look af produktbillederne.

Kølig royal export pilsner